Kurs Gastronomiczny – Kucharz

Gastronomiczny - Kucharz

Liczba godzin: 80
Wymagania wstępne: ukończone 18 lat
Koszt kursu: 2500 

Sprawdź nasze promocje!!
https://sukcesedukacja.pl/aktualnosci/

Otrzymasz od nas:
– zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN)
– certyfikat w języku polskim

Cel kursu
Przygotowanie uczestników do pracy w charakterze Kucharza oraz umożliwienie zdobycia praktycznych umiejętności  i podstawowej wiedzy z zakresu gastronomii, przygotowania stanowiska pracy, obróbki wstępnej surowców, technik sporządzania zup oraz dań podstawowych.

Program kursu:
1. Dobra praktyka higieniczna i produkcyjna oraz HACCP
2. Obsługa maszyn i urządzeń
3. Sporządzanie potraw z warzyw
4. Sporządzanie potraw z jaj i przetworów mleczarskich
5. Sporządzanie zup
6. Sporządzanie potraw mącznych
7. Ciasta ziemniaczane
8. Zastosowanie potraw jarskich i półmięsnych w gastronomii
9. Potrawy z drobiu
10. Potrawy z ryb
11. Sporządzanie przekąsek zimnych i gorących

Uwaga:
Zapewniamy sprzęt oraz materiały dydaktyczne w cenie kursu.

Zapisz się on line