Gastronomiczny – Kucharz


Gastronomiczny - Kucharz

Liczba godzin: 80

Po kursie uczestnik otrzymuje:
– zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN)
– certyfikat w języku polskim

Uwaga:
Zapewniamy sprzęt oraz materiały dydaktyczne w cenie kursu.

Celem kursu jest uzyskanie wiedzy teoretycznej i umiejętności praktycznych z zakresu gastronomii, przygotowania stanowiska pracy, obróbki wstępnej surowców, technik sporządzania zup oraz dań podstawowych

1. Dobra praktyka higieniczna i produkcyjna oraz HACCP
2. Obsługa maszyn i urządzeń
3. Sporządzanie potraw z warzyw
4. Sporządzanie potraw z jaj i przetworów mleczarskich
5. Sporządzanie zup
6. Sporządzanie potraw mącznych
7. Ciasta ziemniaczane
8. Zastosowanie potraw jarskich i półmięsnych w gastronomii
9. Potrawy z drobiu
10. Potrawy z ryb
11. Sporządzanie przekąsek zimnych i gorących